telefon +420 734 675 291 email zs@bolehost.cz Datová schránka: wthmbqr
Drobečková navigace

Úvod > > Aktuality > Cesta kolem světa

Cesta kolem světa



IMG_0007.JPGVe středu 21. prosince naši školu navštívila paní lektorka, která školákům s „Cestou kolem světa“ zpříjemnila předvánoční čas. Během putování děti navštívily několik zemí a při té příležitosti se naučily také spoustu slov v cizích jazycích. 

První zastávka byla ve Španělsku, kde během pohybové hry děti počítaly. U našich sousedů, v Německu, zase popisovaly části těla a ve Francii se seznámily s číslicemi. Ruština sice někdy zní podobně jako náš český jazyk, ale co psaná podoba? Základní barvy – modrou, červenou, žlutou a zelenou – jsme nejenom slyšeli, ale také viděli napsané azbukou. Na závěr jsme doputovali do Anglie, kde jsme se naučili rozeznávat pozdravy.  Paní lektorka nás také seznámila se zdejšími vánočními zvyky. Věděli jste, že v Anglii dětem nosí dárky Father Christmas (Otec Vánoc)?

IMG_0014.JPGCelý program byl ukončený zpěvem anglické koledy a rozdáním dárků pro děti. Jednalo se o cracker – malý dáreček s překvapením, který si dávají na talíř lidé v Anglii před vánočním obědem.