telefon +420 734 675 291 email zs@bolehost.cz Datová schránka: wthmbqr
Drobečková navigace

Úvod > > Aktuality > Dopravní hřiště

Dopravní hřiště



DSCF3344.JPGDopravní výchova nezačíná až ve škole, ale v rodině. Jsou to rodiče, kteří  učí své dítě chodit, jezdit na tříkolce, koloběžce a na kole. Jsou to rodiče, se kterými dítě jezdí  autem i hromadnou dopravou. Všechny tyto aktivity se více či méně dotýkají silničního provozu. S věkem roste intenzita účasti dítěte v silničním provozu a také jeho schopnost vnímat rizika a učit se chovat správně.

Na naší škole každý rok probíhá intenzivní kurz dopravní výchovy. Žáci 3. a 4. ročníku jsou nejdříve teoreticky proškoleny pracovníkem autoškoly, poté se věnujeme tomuto tématu ve vyučování a ve školní družině a celé snažení zakončíme na dopravním hřišti v Rychnově nad Kněžnou. Nejinak tomu bylo i v letošním školním roce.

Ve středu 15. 6. 2016 jsme se vydali vlakem na dopravní hřiště. Počasí nám přálo a tak jsme si po napsání zkušebního testu, kde jsme mimochodem všichni uspěli, vybrali kola a s helmou na hlavě jsme se rozjeli k první disciplíně – jízdě zručnosti. Nebylo to nic jednoduchého. Slalom, přenášení předmětů, podjíždění branek, jízda po nerovném terénu a mnoho dalších. Druhá část byla jízda v silničním provozu. Pan instruktor nám velice pěkně vysvětlil všechny dopravní situace a my jsme se rozjeli si vše vyzkoušet. Nejdříve jsme dělali dopravní přestupky, ale s postupem času jsme nabírali zkušenosti a na závěr jsme jezdili už správně.

Děti i my učitelky jsme prožili velice pěkné a smysluplné dopoledne. 

Přejeme všem vždy šťastný návrat z cest!