telefon +420 734 675 291 email zs@bolehost.cz Datová schránka: wthmbqr
Drobečková navigace

Úvod > > Aktuality > Přijel k nám cirkus

Přijel k nám cirkus



Ve středu 18. 11. k nám do školy zavítal cirkus. No, tedy spíše „mini cirkus“ čítající dva pejsky Honzíčka a Flíčka, opičku Žofinku, žongléra a krotitele v jednom Zdendu a Lucinku, která nás vystoupením provázela.

Program zahájil Zdenda cirkusovou rozcvičkou, do které zapojil všechny děti. Předvedl žonglování se třemi, čtyřmi i dokonce pěti míčky, potom kuželkami a nakonec zlatými kroužky. Následovalo psí číslo. Probíhali pod nohama, balancovali na válci a na velkém balónu a také přeskakovali nízké překážky po dvou. Pejsci byli úžasní a děti je odměnily bouřlivým potleskem.

Zdenda dále předvedl balancování se skleničkami na ostří dýky, kterou držel v ústech. Nikdo ani nedýchal, když k tomuto číslu přidal ještě meč, který byl na špičce dýky jako přilepený.

Dále vystoupili i dva chlapci z obecenstva. Páťáci Filip a Míra spolu se Zdendou sehráli komickou scénku s džusem, za což si vysloužili potlesk a sladkou odměnu.

Jako poslední číslo přišla na řadu opička Žofinka. Děti se dozvěděly, že je to paviání slečna a v cirkuse vystupuje jako krasojezdkyně na koni. Toho s sebou ale mini cirkus vozit nemůže, tak si děti mohly opičku alespoň pohladit.

A to už byl závěr programu. Cirkus sklidil nadšené ovace ve formě spontánního a nadšeného potlesku všech dětí.