telefon +420 734 675 291 email zs@bolehost.cz Datová schránka: wthmbqr
Drobečková navigace

Úvod > > Aktuality > Dětský den v mateřince

Dětský den v mateřince



Na dětský den jsme se připravovali už od ledna. Nejprve to byl výběr hudby a pohybového provedení. Na celé čáře to tentokrát vyhrálo DVD „ Cvičíme s Míšou“. Dětem se tyto písničky a tanečky líbí, hlavně je to obojí zaměřeno pro předškolní děti. Vzhledem k věkovému složení našich dětí jsme museli některé pasáže zjednodušit. Nejdříve jsme nacvičovali podle DVD a po částečném zvládnutí jsme už tancovali pouze podle magnetofonu. Nejstarší děti jsou vždy tahouny pro ty nejmenší.  A potom přišel den „D“. Děti se na poslední květnovou neděli moc těšily. Hlavně chtěly předvést, co všechno se naučily. To, že je tancování baví, se potvrdilo i vysokou účastí dětí – přišlo jich 22. A písničky „Bongo, Smíšek a Letadlo“ zvládly velice dobře. Jestli se někde něco maličko nepovedlo, to těm mrňátkům jistě všichni rádi odpustíme.

Po dětech z mateřinky vystoupili žáci ze základní školy. Předvedli zajímavé moderní kreace na moderní hudbu. Doufám si tvrdit, že nejenom nám,  učitelkám, se  vystoupení moc líbilo. Bylo těžké, ale děvčata i chlapci ho zatančili bravurně. I oni si zasloužili potlesk a odměnu v podobě sladkostí.

Pro nás v mateřince vystoupením v Lipinách „Dětský den“ neskončil. Celý týden jsme měli zaměřený na svátek dětí. Hráli jsme různé žertovní hry, při kterých jsme zažili spoustu legrace. Všechny děti byly odměňovány drobnými dárečky – pastelkami, náramky, pexesem apod.

Zadostiučiněním nám byl šťastný a spokojený úsměv našich dětí. A to je, myslím, smyslem celého mezinárodního dne dětí.