telefon +420 734 675 291 email zs@bolehost.cz Datová schránka: wthmbqr
Drobečková navigace

Úvod > > Aktuality > Dopravní výchova netradičně

Dopravní výchova netradičně



V letošním školním roce jsme využili nabídky autoškoly Podorlicko, aby v naší škole  zajistila výuku dopravní výchovy pro žáky 4. tříd .

Firma Jiří Myšák AUTOŠKOLA Podorlicko je partnerem BESIP pro okres Rychnov nad Kněžnou a provádí výuku dopravní výchovy  a výcvik na dopravním hřišti, včetně přezkoušení a vystavení průkazu cyklisty. Tato výuka je pro žáky zdarma. Skládá se ze dvou částí. První část je  teoretická a probíhá ve škole, druhá praktická přímo na dopravním hřišti.

Pracovník autoškoly přijel ve smluvený den 16.04.  k nám do školy a odučil teorii v rozsahu pěti hodin. Druhá část proběhla na dětském dopravním hřišti v Rychnově n Kn. dne 10.06.,  kde děti nejprve trénovaly jízdu podle dopravních předpisů . V závěru této výuky napsaly test z dopravních předpisů a složily závěrečnou zkoušku z jízdy po dopravním hřišti. Úspěšní žáci obdrželi Průkaz cyklisty.

Zážitkem  pro naše žáky bylo nejen dopravní hřiště, ale  i cesta vlakem do Rychnov n. Kn. a zpět. Pro některé zcela výjimečný dopravní prostředek.