telefon +420 734 675 291 email zs@bolehost.cz Datová schránka: wthmbqr
Drobečková navigace

Úvod > > Aktuality > Koš plný ovoce

Koš plný ovoce



DSCF3216.JPGVe středu 6. dubna byl pěkný jarní den. Po obědě se v naší škole konala ochutnávka ovoce. Paní učitelky nám připravily sedmnáct tajemných talířků. Na každém z nich byl umytý, oloupaný a nakrájený jeden druh ovoce. Některé jsme bezpečně znali. Jako banán, citrón a limetku, pomeranč a mandarinku, jablka, hrušky a ananas. Jiné druhy ovoce jsme viděli poprvé: mochyni – lampionek s oranžovou kuličkou uprostřed, dračí ovoce – to je plod kaktusu, kumkvat – miniaturní šišatý pomeranč, avokádo – větší zelená hruška s peckou a tři druhy melounů, které vypadaly jako míče na ragby.

Postupně jsme si brali ze všech talířků a říkali jsme si, co všechno o ovoci víme a co ne. Když jsme měli plné krabičky ovoce, mohli jsme ochutnávat. Na plakát jsme zapisovali, které ovoce nám chutná více nebo méně.

Po dojedení výborné zdravé svačinky jsme měli plná bříška.  Už se ale těšíme na další takovou ochutnávku.  Bylo to prima.

Péťa, Ondra, Janíček, Marťa

 

Středeční odpoledne jsme zahájili ochutnávkou ovoce.  Ochutnávali jsme je proto, abychom zjistili, jak chutná cizokrajné ovoce a abychom byli zdraví.  Nejvíce nám chutnalo granátové jablko, limetka a moc nám nechutnalo dračí ovoce, žlutá hruška a avokádo. Chybělo nám kiwi a kokos. Z této akce jsme si odnesli mnoho dobrých chutí a vědomí, že máme jíst více ovoce. A nyní víme, které nám chutná. Moc se nám to líbilo.

Kája, Anežka, Anička, Eliška

 

Dne 6. 4. 2016 odpoledne jsme měli ochutnávku ovoce v rámci projektu „Ovoce do škol‘‘ Naše škola spolupracuje s firmou Laktea, o. p. s., která nám dodala „koš plný ovoce“.  Byly tam tyto druhy ovoce: 2 druhy jablek, 2 druhy hrušek, 3 druhy melounů atd. Poznali jsme nové chutě i nechutě.  Paní učitelky nám daly velký papír, kde byla napsána všechna jména ovoce. Tam jsme psali, co nám chutnalo nebo nechutnalo. Nejvíce nám chutnal ananas, citron a limetka. Nechutnalo nám avokádo a žlutá hruška.  Chtěli bychom tuto akci zopakovat. Ale my nemůžeme, jelikož příští rok jdeme do 6. třídy, takže už si to v této škole nevyzkoušíme.

Míra, Jirka, Filip, Dalimil

 

Ve středu 6. 4. jsme měli v ZŠ Bolehošť ochutnávku exotického ovoce. Ochutnávali jsme mnoho druhů ovoce jako například: avokádo, citrón a limetku, zelené, žluté a granátové jablko, ananas, dračí ovoce. Tuto akci bychom doporučili i jiným školám. Těšíme se na další akci.

Jára, Radek, Michal, Richard