telefon +420 734 675 291 email zs@bolehost.cz Datová schránka: wthmbqr
Drobečková navigace

Úvod > > Aktuality > Vztahy ve třídě

Vztahy ve třídě



DSCF3151.JPGChodit do školy neznamená jenom sedět v lavici a učit se násobilku nebo vyjmenovaná slova. Je potřeba také naučit se vycházet se svými spolužáky, naučit se hledat nové kamarády a mít ve třídě dobrý kolektiv, aby se nám co nejlépe pracovalo. Aktivity zaměřené právě na tato témata si pro naše školáky připravila Mgr. Hana Zakouřilová v rámci programu primární prevence.

            Ve čtvrtek 3. března si děti zahrály na první pohled „obyčejné“ hry, ale vše bylo trochu jinak. Zábavnou formou musely mezi sebou navzájem komunikovat, vymýšlet a domlouvat co nejúspěšnější strategie řešení problémů, ale také být féroví. Paní lektorka si připravila několik her s tím, že po každé následovala diskuse o tom, jak se děti chovaly, co bylo dobré nebo špatné. Mnohdy bylo velmi zajímavé pozorovat, jak se v zápalu hry všichni chovají - kdo je vůdce, kdo nejlepší stratég, kdo umí prohrát a uznat výhru někoho lepšího.

            Všichni si program velmi užili a myslím, že tato zkušenost nám pomůže udržovat ve škole pohodovou a přátelskou atmosféru.