telefon +420 734 675 291 email zs@bolehost.cz Datová schránka: wthmbqr
Drobečková navigace

Úvod > > Aktuality > Zahájení školního roku 2018/19

Zahájení školního roku 2018/19



Datum konání:
3.9.2018

Volný čas trávený s rodiči, sourozenci a kamarády, rozmazlování u babičky a dědy, sladké lenošení, procházky, hry v přírodě, táboření -  tomu všemu je teď konec. Je třeba znovu myslet na školní povinnosti. Všichni zaměstnanci školy vše připravili, aby se děti i žáci mohli hned od prvních dnů vzdělávat.

Často slýcháme rodiče: „Už aby ty prázdniny skončily! Už aby zase začala normálně škola!“ Dočkali se a tak jako vždy začátek školního roku byl pro mnohé slavnostním okamžikem. Pro ty nejmenší, stejně tak jako pro jejich rodiče je však o něco významnější. Věřím, že i ti ostatní, kteří se odpočatí vrátili do školy po prázdninách, se také aspoň trochu těšili.  Ať už na své kamarádky a kamarády, na učitelky nebo prostě jen na něco nového, co se ve škole naučí nebo v ní zažijí.

Přeji proto nejen našim třem letošním prvňáčkům, aby se jim ve škole líbilo a dařilo, ale aby se do školy těšili a aby si kdykoliv v budoucnu nejen na tento den, ale na celá svá školní léta uchovali dobré vzpomínky.

Ráda bych také řekla několik slov učitelkám, ale i všem nepedagogickým pracovníkům, kterým pokračuje naplno další kus náročné a zodpovědné práce, kterou dělají.  Obracím se rovněž i na rodiče žáků a na širší veřejnost. Vzdělávání musí být věcí nás všech. Na školní vzdělávání se hrne ze všech stran zdaleka ne vždy podložená kritika. Problémy, které neumíme vyřešit tam, kde vznikají, jednoduše „přehazujeme“ na školu a učitele – od občanských postojů, přes finanční a další gramotnosti, až po bezpečné chování ve škole nebo v dopravě. Je třeba odmítnout názor, že škola může vyřešit vše. Musíme neustále připomínat nejvlastnější poslání školy – zajištění kvalitního vzdělání, které nelze garantovat mimo školu, dát dětem šanci a předpoklady pro jejich osobní rozvoj.

Přeji všem úspěšný školní rok!

                                                                                                                                             Mgr. Hana Boukalová