telefon +420 734 675 291 email zs@bolehost.cz Datová schránka: wthmbqr
Drobečková navigace

Úvod > > Aktuality > Zápis

Zápis



Ve středu 22. ledna se v naší škole konal zápis předškoláků.

Všichni z nich k nám chodí do mateřské školy a na začátku ledna se u nás byli podívat do jedné hodiny k  p. uč. Mgr. Hejčlové. Prostředí třídy jim tedy bylo již známé. Přesto někteří z nich přišli s určitými obavami. Ale neměli důvod.

Kromě tradičních úkolů se každým rokem snažíme vymyslet něco nového, netradičního.

A tak si děti vyzkoušely znalost barev a geometrických tvarů, musely při tom vědět, co je větší a co menší. V rozhovoru jsme se dověděli, co rády jedí a při tom jsme zjišťovali znalost ovoce a zeleniny. A protože jsme dostali opravdový hlad, nechali  jsem si od nich prostřít  stůl k obědu a hned po něm jsme odjížděli na výlet, takže jsme se museli obout do šněrovacích bot, kde se někteří potýkali se zavazováním tkaniček. A už jsme přecházeli k interaktivní tabuli, která pro děti byla asi největším zážitkem. Na ní si vybraly autíčko, kterým jsem se vypravili na cestu. Při zaparkování jsme museli najít správný tvar stínu našeho vozidla.

Vyjmenovala jsem zde jen zlomek aktivit, kterými budoucí žáci prošli. Kdybych měla vyjmenovat všechny, byl by to ještě dlouhý seznam a to asi není podstatné. Nejdůležitější je pro nás to, že se dětem v naší škole líbilo a že se, třeba i díky zápisu, do ní budou těšit.Tento pro ně významný den jim bude připomínat i spousta dárečků a upomínkových předmětů, z nichž některé vyrobili jejich starší kamarádi ze školy.

Při slavnostním zahájení nového školního 1. září 2014 s radostí přivítáme tyto žáky:

                                    Radek Čtvrtečka

                                    Tereza Nováková

                                    Ondřej Schejbal

                                    Barbora Ševcová

                                                                                                                          Mgr. Hana Boukalová