telefon +420 734 675 291 email zs@bolehost.cz Datová schránka: wthmbqr
Drobečková navigace

Úvod > > Aktuality > Hudební pořad - DRUM IN

Hudební pořad - DRUM IN



  V úterý 14. dubna jsme se od rána těšili na hudební pořad pod názvem DRUM-IN. Přijel hudebník, který již při vybalování své bicí soupravy dětem popisoval jednotlivé hudební nástroje, z čeho jsou vyrobeny a čím a jak se na ně hraje.

Soupravu tvoři velký buben s nožičkami, aby se nekoulel, s pedálem a paličkou  - hraje se na něj nohou a vydává hluboký basový tón. Dále tzv. konga s blánami z kůže buvola, pochodový bubínek a šlapací činele.  Nástroje byly připraveny, přišli školáci a vystoupení mohlo začít.

Děti se seznamovaly s vývojem hudby a s využitím různých stylů a rytmů od dob potulných muzikantů. Hudba provázela vojáky na bojišti a za doprovodu bubínku zpívali pochodové písně. V současné době je hudba jiná – moderní. Tyto moderní rytmy přišly z Ameriky od původních obyvatel a dál byly ovlivněny černošskou kulturou. Um hudebníka ve spojení s elektronikou dnešní doby si zcela děti podmanil. Hudba je strhla k improvizovanému pohybu a třída v MŠ se proměnila v taneční parket.

Všem dětem se vystoupení moc líbilo, užily si ho a ukázaly, že mají rytmus v těle. Na závěr hudebník předvedl nástroj kalimba, který se používá v relaxační hudbě. Umělec sklidil veliký zasloužený potlesk.