telefon +420 734 675 291 email zs@bolehost.cz Datová schránka: wthmbqr
Drobečková navigace

Úvod > > Aktuality > Úspěch ve výtvarné soutěži

Úspěch ve výtvarné soutěži



Gymnázium F.M. Pelcla v Rychnově nad Kněžnou vyhlásila 1. ročník výtvarné soutěže pro žáky ZŠ a víceletých gymnázií na téma:

Moje město/Moje vesnice.

Podtéma:

  1. dům, ve kterém bydlím
  2. sportování v našem městě
  3. co ukážeme turistům

Do soutěže mohli vstoupit vzhledem k zadanému věku jen žáci 4. a 5. ročníku. A tak se našich osm pustilo v hodinách výtvarné výchovy do práce.

IMG_20170211_114715.jpgVěděli jsme, že se jedná o soutěž, o to více jsme byli natěšení ale také nervózní, aby se vše povedlo. Nejdříve jsme si povídali nad obrázky naší vesnice, co se nám u nás líbí, co nelíbí, zda bychom mohli i my samy něco zlepšit a hlavně, co bychom ukázali svým kamarádům z jiných míst.

Nápadů bylo mnoho, ale vyhrála zvonička. Každý z nás okolo ní chodí nejméně dvakrát denně. A když jsme ji chtěli namalovat, najednou to nebylo vůbec jednoduché. Jaký má tvar, jakou střechu, jakou barvu mají kameny, je smrček nalevo či napravo. Otázek bylo mnoho. Tužky klouzaly po papíře a gumovalo se o sto šest. Ale už se tu něco rýsovalo – a bylo to i k poznání - zvonička. Kreslili jsme takzv. technikou kolorované kresby.

Povedené obrázky jsme poslali do soutěže a ….. . A o to větší byla naše radost, když po týdnu zazněl telefon, ozvalo se ředitelství Gymnázia F. M. Pelcla, které nám sdělilo, že se jeden obrázek líbil i porotě. Nakreslila ho Adéla Rejdáková, která se umístila na 3. místě.                                                                                                                  Moc gratulujeme.